Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Wat is VoIp?

Steeds meer bedrijven maken er gebruik van: bellen met VoIP. Het is een voordelig oplossing die geschikt is voor zowel kleine als grotere bedrijven. Wat is VoIP precies? We zetten het voor u op een rijtje. 

Bellen via de computer

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Simpel gezegd betekent dit bellen over een computernetwerk, zoals internet. Hierdoor is er geen analoge of digitale telefoonlijn meer nodig. Naast spraak kan ook andere digitale informatie worden verzonden via VoIP. Bellen via VoIP wordt ook wel IP-telefonie of internettelefonie genoemd.

 

Wat heb je nodig voor VoIP?

VoIP kan gemakkelijk in gebruik worden genomen. Er is geen speciale hardware nodig om via internet te kunnen bellen. Met een computer, een internetverbinding en een headset kan met al gebruik maken van VoIP. Via een softwarematige telefoon, ook wel softphone genoemd, kan men aan de slag. Voorbeelden hiervan zijn Skype, Google talk of Yahoo! Messenger. Met deze software kan men bellen naar zowel VoIP gebruikers als vaste lijnen worden gebeld.

 

Om VoIP gemakkelijker te maken kan men hardware aanschaffen. Hierdoor kan er met normale telefoons worden gebeld via de router. Dit kan door middel van SIP telefoons. Dankzij deze telefoons kunnen grote bedrijven gemakkelijk gebruik maken van VoIP.

 VoIP

De voor- en nadelen van VoIP

VoIP biedt zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel is de kostenbesparing. De kosten van VoIP zijn een stuk lager dan traditionele telefoonaansluitingen. Een ander voordeel is het combineren van verschillende communicatiemiddelen. Via VoIP kan niet alleen spraak worden verzonden, maar ook fax, voicemail, e-mail en videogesprekken zijn mogelijk. De verbindingen kunnen versleuteld worden, wat afluisteren bemoeilijkt.

 

Een nadeel van VoIP is het gebruik van internet. De bereikbaarheid is afhankelijk van de internetverbinding. Daarnaast functioneert het netwerk via elektrische apparatuur. Tijdens een stroomstoring is er geen verbinding mogelijk. Dit probleem bestaat niet bij een analoge telefoonlijn. 

Begin met uw offerteaanvraag Telefooncentrales