Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Een onderneming verzekeren

Vraag gesteld door Demi Reuner
Vraag

Welke verzekeringen moet je best aangaan bij oprichting van een bvba(wel alleen de zaakvoerder in het bedrijf)? En het is vooral werk op verplaatsing.

Antwoord van Peter Houten

Beste Demi Reuner,

Er zijn een aantal verzekeringen aan te raden, en in sommige gevallen zelfs verplicht, voor een zelfstandig ondernemer:

Wanneer u over personeel beschikt dient u een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Dit is tevens een verplichte verzekering, wanneer men personeel in dienst heeft. Met deze verzekering zijn uw medewerkers verzekerd voor ongevallen op het werk en op weg naar en van het werk.

Wanneer u over voertuigen beschikt dient u een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering auto af te sluiten. Ook deze verzekering is wettelijk verplicht. De verzekering dekt de aan derden veroorzaakte schade.

U doet er ook goed aan om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wanneer u over ruimtes beschikt die publiekelijk toegankelijk zijn, is dit eveneens verplicht. Hiermee wordt de lichamelijke en materiële schade gedekt die worden veroozaakt bij een ontploffing of een brand in de verzekerde ruimtes. Twijfelt u of u verplicht bent om deze verzekering af te sluiten? U neemt het best contact op met het gemeentebestuur.

Bepaalde sectoren hebben tevens baad bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt eventuele klachten na een beroepsfout. Voor meer informatie over verschillende bedrijfsverzekeringen en een offerte op maat vult u het formulier in op de pagina. 

 

Companeo : Verzekeringen voor ondernemingen: offertes vergelijken