Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Zelfstandig vertaler?

Vraag gesteld door Cobus Daniels
Vraag

Hallo, Ik heb het idee dat een zelfstandig vertaler meer tijd zal nemen voor mij n vertaling dan ee vertaalbureau. Voor een vertaalbureau blijft mijn vertaling massawerk, denk ik. Wat zijn de voordelen van een vertaalbureau ten opzichte van een zelfstandige vertaler?

Antwoord van Nathalie Beets

Beste Cobus Daniels,

Ten eerste kan een vertaalbureau de zelfde tekst in meerdere talen vertalen wanneer dat nodig is. Een vertaalbureau beschikt over meerdere vertalers, voor verschillende talen. Een zelfstandig vertaler is logischerwijs gelimiteerd in het aantal talen.

Ten tweede beschikt een vertaalbureau over vertalers met verschillende expertises. Een zelfstandig vertaler zal zich vaak hebben gespecialiseerd op een bepaald gebied.

Bij een vertaalbureau zal een vertaling tevens worden nagekeken door een tweede vertaler. Deze tweede check kan een zelfstandig vertaler vaak niet bieden.

 

U kunt ervan uit gaan dat de meeste zelfstandige vertalers bij een vertaalbureau hebben gewerkt of nog gaan werken. De voordelen van een vertaalbureau doen dan ook niets af aan de kwaliteit van een zelfstandig vertaler.

Companeo : Vertaalbureaus: offertes vergelijken