Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Lastenverlaging start geregistreerde kassa 2014

Koen Geens, Vlaams minister van financiën, komt met een overgangsregeling voor horeca-uitbaters. Zij dienen over te stappen op een geregistreerd kassasysteem om op die manier zwart werken tegen te gaan. Middels de overgangsregeling kunnen de uitbaters alsnog profiteren van een lastenverlaging. 

Lastenverlaging

De horeca-uitbaters was een lastenverlaging beloofd wanneer zij het geregistreerde kassasysteem vanaf 1 januari 2014 invoerden. Tegen eind van 2015 is het systeem verplicht, maar wanneer het systeem vanaf 1 januari 2014 wordt ingevoerd zal een belastingverlaging worden ingevoerd.

 

Dit bleek echter een onmogelijke optie. De technische omzendbrief voor de invoering werd pas begin november in het Staatsblad gepubliceerd en producenten van het kassasysteem zouden nog geen kassa’s op de markt kunnen brengen voor 1 januari 2014.

 Horecamedewerker

Overgangsregeling

Om alsnog een lastenverlaging te kunnen doorvoeren komt minister Geens met een overgangsregeling. De horeca-uitbaters die hier gebruik van willen maken dienen zich tegen het einde van dit jaar registreren bij de FOD Financiën. Het geregistreerde kassasysteem dat zij gaan gebruiken moet in werking zijn in het eerste kwartaal van 2014. Zolang dit niet het geval is moeten de personeelsleden worden geregistreerd via het sociaal registratiesysteem. 

Begin met uw offerteaanvraag Verkooppunten