Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Horeca: eerste geregistreerde kassasystemen beschikbaar

Het is zo ver, de eerste geregistreerde kassasystemen voor de horeca zijn beschikbaar. De horeca-uitbaters die zich voor het einde van vorig jaar hebben ingeschreven voor de witte kassa hebben nog iets meer dan een maand om het nieuwe systeem te installeren in hun zaak. Dan kunnen zij profiteren van een vermindering van de sociale lasten.

Verminderde sociale lasten

Horeca-ondernemers die zich vrijwillig hebben aangemeld bij de FOD voor het gebruik van een geregistreerd kassasysteem kunnen vanaf 1 januari profiteren van een vermindering van de sociale lasten. Er zijn nog zo’n 350 horeca-uitbaters die voor het einde van februari het geregistreerde systeem dienen aan te schaffen, anders kunnen zij geen gebruik meer maken van de lastenvermidnering.

 

Geregistreerd kassasysteem verplicht

Het geregistreerde kassasysteem is verplicht vanaf 1 januari 2015. Het aanmelden kan echter al vrijwillig, waaraan dus sociale voordelen aan verbonden zijn. De inschrijving voor het eerste trimester van 2014 eindigde eind 2013. De FOD verwacht een stijging van het aantal inschrijvingen tegen het einde van maart 2014, van degenen die willen profiteren van de sociale lastenvermindering van het tweede semester.

 

Het systeem

Het geregistreerde kassasysteem bestaat uit twee onderdelen: het kassasysteem en de fiscal data module. Deze laatste wordt ook wel de black box genoemd. De eerste certificaten zijn nu dus uitgegeven voor het kassasysteem en de black box en kunnen in gebruik worden genomen. 

Begin met uw offerteaanvraag Verkooppunten