Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Geregistreerde kassa: slechts 1,2% vrijwillig aangemeld

Slechts 599 horecabedrijven hebben zicht voor eind augustus aangemeld voor een vrijwillige installatie van een geregistreerde kassa. Er komen in België 50.000 horecaondernemingen in aanmerking voor de zogenoemde witte kassa.

Geregistreerde kassa in 2015 verplicht

Vanaf januari 2015 in het gebruik van een geregistreerde kassa verplicht. Het vrijwillig invoeren ervan kan echter al mogelijk vanaf 1 januari 2014 en kan een lastenverlaging opleveren. De geregistreerde kassa wordt verplicht ingevoerd om zwart werken in de horeca tegen te gaan. De kassa beschikt over een blackbox die elke transactie registreert. Zwarte inkomsten en het zwart uitbetalen van werknemers zullen hierdoor onmogelijk worden.

 

Horeca wil niets weten van geregistreerde kassa

De sector is niet bepaald enthousiast over de maatregel en is bang voor vele faillissementen van horecaondernemingen. De sector denkt niet dat veel cafés en restaurants kunnen overleven met een witte kassa die alles registreert.  

 

De Vlaamse, Waalse en Brusselse horecafederaties hebben nu hun hoopt gevestigd op de federale regeringsonderhandelaars. Er wordt gevraagd om de geregistreerde kassa niet in te voeren of dat de invoering ten minste gepaard gaat met een globaal steunplan voor de horecasector. Of dit steunplan er ook komt is echter nog maar de vraag.

 Geregistreerde kassa

Geregistreerde kassa, voor wie?

De geregistreerde kassa is niet voor alle horecabedrijven verplicht. Er niet aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. U leest in het volgende artikel alles over de voorwaarden en voor wie de kassa verplicht wordt vanaf januari 2015.

 

Begin met uw offerteaanvraag Verkooppunten