Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Geregistreerde kassa horeca eind juni

De verplichte geregistreerde kassa voor de horeca zal pas tegen eind juni worden ingevoerd. Dit geldt voor de horecaondernemers die zich voor het einde van vorig jaar vrijwillig hebben aangemeld. Zij dienden in eerste instantie vanaf eind februari aan de slag te gaan met het systeem. Door een tekort aan toestellen was dit echter niet mogelijk. 

Geregistreerde kassa tegen zwart werk

De invoering van het geregistreerde kassasysteem is bedoeld om zwart werk in de horeca tegen te gaan. Vanaf 1 januari 2015 is de invoering van het geregistreerde systeem verplicht. Horecaondernemers die eerder, vrijwillig overstappen kunnen profiteren van gunstmaatregelen van de overheid.

 

Te weinig kassasystemen

De horecaondernemers die zich voor 30 december 2013 vrijwillig aanmeldden dienen het geregistreerde kassasysteem vanaf eind februari daadwerkelijk in gebruikt te nemen om aanspraak te maken op de gunstregeling. Echter, er waren niet genoeg goedgekeurde kassasystemen beschikbaar, waardoor velen nog niet aan de slag konden met het systeem. Daarom is deze datum nu opgeschoven naar eind juni.

 Horecawerknemer

Horeca-uitbaters die zich nu aanmelden voor het gebruik van het geregistreerde kassasysteem kunnen vanaf het volgende kwartaal profiteren van de fiscale voordelen. Aanmelden kan bij de FOD financiën.

 

Gunstmaatregelen

Horeca-uitbaters die vrijwillig de geregistreerde kassa in gebruik nemen kunnen zoals gezegd profiteren van gunstmaatregelen.  Dit geldt voor degenen die maximaal 49 werknemers in dienst hebben. Zij kunnen 800 euro per kwartaal ontvangen voor werknemers die aan het einde van het kwartaal jonger dan 26 jaar zijn. Ze ontvangen 500 euro per kwartaal voor de overige werknemers. De horeca-uitbater mag zelf bepalen voor welke werknemers hij deze gunsten ontvangt.

 

 

Begin met uw offerteaanvraag Verkooppunten