Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Suikertaks en ongezonde smoothies

Dat frisdranken veel suikers bevat weten de meesten wel, ook dat dit ongezond is, is geen geheim. Toch blijft het een populair drankje voor tussendoor, op kantoor, op school of onderweg. Doordat er zoveel suiker in zit blijven velen er naar grijpen, het werkt verslavend. Daarom wil San Francisco een suikertaks instellen.  

Suikertaks

San Francisco mengt zich in het suikerdebat en wil een taks instellen op alle frisdranken. Zo zal een blikje Cola gemiddeld 24 cent duurder worden. De gemeenteraad zal in 2014 stemmen of de taks daadwerkelijk wordt doorgevoerd. Het geld dat de taks op zal brengen wordt besteed aan gezondheidsprogramma’s voor kinderen.

 Suikertaks

Een gezonde smoothie?

Wie denkt zijn ongezonde blikje frisdrank in te ruilen voor een gezonde smoothie komt bedrogen uit. Volgens de Belgische onderzoeker Christophe Mattys zijn smoothies net zo ongezond als een cola of andere frisdrank. Een smoothie zou net zo veel suikers bevatten als frisdrank en doordat het gebruikte fruit wordt gemixt gaan de goede eigenschappen verloren.

 

Een smoothie zou 4 calorieën per gram bevatten. Omdat er geen vezels in een smoothie zitten zullen we sneller naar een ander drankje of tussendoortje grijpen. Hierdoor wordt hoger aantal calorieën genuttigd volgens Mattys. 

Begin met uw offerteaanvraag Vending machines