Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Telecom- en internetbedrijven willen gratis internet

Verbondenheid via internet moet uitgroeien tot een mensenrecht, aldus 7 verschillende telecom- en internetbedrijven. Facebook, Ericsson, Nokia, Samsung, MediaTek, Opera en Qualcomm zetten zich gezamenlijk in en lanceren een nieuw wereldwijd project: Internet.org. 

Doelstellingen

Het project moet er voor zorgen dat 5 miljard mensen op een goedkope manier op internet kunnen worden aangesloten. De 7 bedrijven willen met een gezamenlijke inzet er voor zorgen dat data de komende 5 à 10 jaar betaalbaar wordt en dat internet op deze manier kan uitgroeien tot een mensenrecht.

Gratis internet

Twee ontwikkelingen nodig

Om gratis internetgebruik mogelijk te maken zijn twee ontwikkelingen nodig. Ten eerste dienen de onderlinge kosten te worden verminderd en dient de infrastructuur aangepast te worden. Ten tweede dienen de applicaties data-efficiënt te worden gemaakt. Wanneer deze twee maatregelingen zijn genomen kunnen de basisservices via internet gratis worden aangeboden.

Echter, er dient nog stevig onderzoek te worden gedaan en ontwikkelingen moeten worden doorgevoerd voordat gratis internet een feit is. 

Begin met uw offerteaanvraag Telecom operatoren