Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Mobiele telefonie goedkoop in België

Uit onderzoek blijkt dat België een van de goedkoopste landen op het gebied van mobiele telefonie is. Alleen in Frankrijk en Groot-Brittannië is postpaid bellen, met factuur, goedkoper, maar het verschil is klein. Het intensieve gebruik van internet is in België echter een stuk duurder.

Onderzoek mobiele telefonie België

Op vraag van minister van Economie en Consumentenzaken, Johan Vande Lanotte (SP.A), deed telecomregulator BIPT een onderzoek naar de mobiele telefonie in België en haar buurlanden. De tariefplannen uit België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië werden geanalyseerd in de periode van 6 tot 30 augustus 2013.

 

Positieve evolutie tarieven mobiele telefonie

De evolutie van de tariefplannen, sinds de vorige meting in 2012, is positief volgens de minister. De postpaid mobiele telefonie is waar het moet zijn zo laat hij weten. De tarieven daalden voor verschillende gebruikersprofielen. Degenen die weinig bellen en sms’en en geen data gebruikten zagen hun kosten dalen met 6%. Degenen die intensiever gebruik maakten van hun mobiele telefoon profiteerden nog meer: hun verbruik werd 45% goedkoper.

 

Ook prepaid bellen is in België voordelig. Afwisselend, bij verschillende gebruikersprofielen, is België het tweede goedkoopste land.

 Mobiele telefonie

Intensief internetverbruik duur

Daar waar de mobiele telefonie kosten daalden, zien we een ander resultaat bij het intensieve gebruik van internet. Gemiddeld internetverbruik (mobiel) is in België voordelig, het intensieve gebruik is echter duur.

 

Het intensief gebruik van breedband internet is in België ook een stuk duurder dan in de buurlanden. Daarnaast is er tevens weinig keuze qua abonnementen. Er zijn maar weinig opties voor een laag internetverbruik.

 

Begin met uw offerteaanvraag Telecom operatoren