Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Blackphone: versleuteld bellen

Beveiligd mobiel bellen wordt binnenkort een stuk gemakkelijker met een smartphone. Silent Circle en Geeksphone hebben een samenwerking de Blackphone ontwikkeld: een smartphone die telefoongesprekken en berichten kan versleutelen. 

Android-besturing

De Blackphone wordt ontwikkeld vanuit Zwitserland, waar de privacywetgeving streng is. Het toestel zal werken via een extra beveiligde variant van het Android-systeem: PrivatOS. Dit besturingssysteem maakt het mogelijk om versleuteld te bellen, tekstberichten te versturen en om veilig bestanden uit te wisselen.

 

De makers van de smartphone onderstrepen de algemene behoefte aan beveiligde apparatuur vandaag de dag. Met de afluisterpraktijken van NSA in het achterhoofd wil de consument meer letten op zijn privacy. Met de Blackphone zal dit mogelijk zijn.

 Beveiligde smartphone

Mobile World Congress

Aanstaande 24 februari vindt het Mobile World Congress in Barcelona plaats. De Blachphone zal op deze gelegenheid worden onthuld en tentoongesteld aan het publiek. De Blackphone kan vanaf dan worden besteld via een pre-order. Wanneer de telefoon daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk. Ook de prijs van het beveiligde toestel is nog niet bekend gemaakt.  

Begin met uw offerteaanvraag Telecom operatoren