Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

België derde duurste land GSM-gebruik

Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat België het derde duurste land binnen Europa is op het gebied van mobiel bellen. Koploper is Nederland, waar men gemiddeld 14,7 eurocent per minuut betaald voor een mobiel gesprek. Luxemburg komt tweede met een gemiddelde van 14,6 eurocent per minuut en België komt dus derde in de rij, met gemiddeld 13,8 eurocent. 

Eengemaakte markt

Eurocommissaris Neelie Kroes ziet oplossingen voor deze hoge tarieven in een eengemaakte Europese markt. Volgens haar maken deze cijfers duidelijk dat de 28 telcommunicatiemarkten van Europa de consument niet de voordelen biedt die een eengemaakte markt binnen Europa wel kan bieden. Uit de cijfers blijkt dat het Europees gemiddeld op 9,1 eurocent per minuut ligt. In Litouwen betaald men bijvoorbeeld maar 1,9 eurocent per gebelde minuut.

 Bellen duur in België

Roaming in Benelux

Binnen de Benelux komt tevens het idee naar voren om de roamingtarieven voor gsm-gebruik af te schaffen, zo laat de Benelux-Unie weten. Dit zal betekenen dat, voor degenen die vaak de grens over gaan binnen deze zone, de mobiele tarieven iets zullen dalen. Eind september 2013 zal hier verder over gesproken worden, maar veel hangt echter af van de beslissingen van Europa over de mobiele tarieven binnen de Europese landen. 

 

Bron: www.standaard.be

Begin met uw offerteaanvraag Telecom operatoren