Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Taalopleidingen

Taalopleidingen zorgen ervoor dat u foutloos met uw klanten kan communiceren. Uw klanten aanspreken in hun eigen taal is van zeer groot belang en wordt zeker op prijs gesteld. Ontdek hier de taalcursussen, op maat van uw bedrijf! Bent u op zoek naar een taalopleiding, aangepast aan uw behoeften? Kies voor een oplossing op maat, kies voor de opleiding die u het beste past!

Zowel privé als zakelijk kan er bij u of binnen uw bedrijf de behoefte bestaan een vreemde taal te leren. Afhankelijk van de behoefte en de intensiteit van de cursus heeft u dan de keuze uit meerdere cursusvormen. Deze cursusvormen worden hieronder uiteengezet.

 taaltrainingen

Online talencursus

U heeft de mogelijkheid online een taal te leren. Het voordeel hiervan is dat u kunt oefenen in uw eigen tijd en dat u niet afhankelijk bent van de plaats waar u leert. Overal waar u de beschikking heeft over een computer met internet heeft u tevens de mogelijkheid de taal te leren. Ook zijn de kosten vaak niet zo hoog.

Een nadeel van een online cursus is dat er geen interactie mogelijk is en dat de beoordeling van uw vaardigheden erg subjectief en beperkt is.

 

Particuliere cursus

Het kan zijn dat u privé behoefte heeft aan een talencursus of dat uw werk het volgen van een dergelijke cursus van u verlangt. U kunt dan een particuliere cursus volgen. In veel gevallen zal het hier dan een thuisstudie betreffen, waarbij er contactmomenten met een docent of voor een examen zijn ingebouwd.

 

Collectieve cursus

Wanneer er meerdere werknemers binnen een bedrijf een talencursus dienen te volgen kan er een collectieve cursus worden opgezet die eventueel ook binnen het bedrijf (in-company) gegeven kan worden.  Het voordeel van een collectieve cursus is de interactie met de medestudenten en de cursusleider.

Het kan ook zijn dat u als individu liever deelneemt aan een collectieve cursus. Deze worden dan meestal op een centrale locatie gegeven en de groepen bestaan doorgaans uit 8 tot 12 cursisten. Een voordeel is dat er veel interactie mogelijk is en dat de docent ter plaatse de cursisten direct van feedback kan voorzien.

 

Cursus in het buitenland

De beste manier om een taal te leren is via onderdompeling. Dat houdt in dat u een vreemde taal het beste leert in het land waar men de taal spreekt. Dit dwingt u namelijk om zoveel mogelijk met de taal bezig te zijn. Nadelen van cursussen in het buitenland is dat ze veel tijd in beslag nemen en behoorlijk prijzig zijn.

 

Wat zijn de kosten?

Het zal duidelijk zijn dat een online cursus doorgaans goedkoper zal zijn dan het volgen van een cursus in het buitenland. De prijs die u bereid bent om voor een cursus te betalen is direct afhankelijk van de kwaliteit en de intensiteit van de cursus. In het schema hieronder krijgt u een indicatie van de kosten van de verschillende cursusmogelijkheden en een samenvatting van de voordelen en nadelen van een cursus.

 

Cursusvorm

Voordeel

Nadeel

Kosten

Online cursus

U kunt studeren in uw eigen tijd.

Geen interactie en geen directe feedback van een docent.

€ 0 tot € 50 per maand

Particuliere cursus

U kunt studeren in uw eigen tijd.

Weinig momenten voor controle en feedback.

€ 200 tot € 700

Collectieve cursus

Veel interactie en directe feedback van een docent.

Bij een cursus op locatie bent u veel tijd kwijt.

€ 200 tot € 500

Cursus in het buitenland

Onderdompeling in de taal.

De cursus vergt veel tijd en de kosten zijn hoog.

€ 500 tot € 3000

 

De kosten van een talencursus zijn natuurlijk sterk afhankelijk van de taal en de exacte cursuslocatie. De vermelde kosten zijn dan ook indicatief. Houd er bij een cursus in het buitenland rekening mee dat er tevens kosten verbonden zijn aan uw verblijf en levensonderhoud.

Begin met uw offerteaanvraag Taalopleidingen