Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Mobiele telefoon arst bron van virussen

De smartphones van ziekenhuisartsen blijken een bron van ziekenhuisinfecties te zijn. Mobiele telefoons die worden gebruikt in de spreekkamers kunnen resistente ziekenhuisbacteriën bevatten. Dit blijkt uit onderzoek van Stijn Voeten van het VUmc in Amsterdam. Samrtphones worden overal mee naar toe genomen en niet gedesinfecteerd. Dit zorgt voor het probleem. 

Resistente bacteriën

Uit een literatuurstudie waarin Voeten 8 verschillende onderzoeken vergeleek blijkt dat er, afhankelijk van het onderzoek, 42 tot 94,7 procent van de smartphones bacteriën bevatte uit het ziekenhuis. De bacteriën werden vooral gevonden aan de randen van de telefoons. Uit 5 onderzoeken bleek het te gaan om resistente bacteriën welke niet te bestrijden zijn met antibiotica. Juist deze bacteriën vormen een gevaar voor al zwakker ziekenhuispatiënten. Een voorbeeld van een dergelijke resistente bacterie is MRSA.

 Ziekenhuisbacteriën

Telefoon beschermen

Het is moeilijk om smartphones uit de spreekkamer of uit het ziekenhuis te weren. Dit is bijvoorbeeld wel gebeurd met sieraden en horloges. Echter de smartphone wordt zakelijk gebruikt en beschikt over onmisbare functies voor de arts. Het is echter onmogelijk om een smartphone te ontsmetten met alcohol, dit zou de functionaliteiten aantasten. Het beste zou zijn dat artsen telkens voordat zij gebruik maken van hun telefoon hun handen desinfecteren. Ook beschermfolie die gedesinfecteerd kan worden plaatsen om de telefoon zou een optie kunnen zijn. 

Begin met uw offerteaanvraag Schoonmaakbedrijven