Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Hoe bestrijdt u bed bugs?

Ze komen steeds meer voor in Europa: bedwantsen, ook wel wantsluizen of bed bugs genoemd. Ze leven van bloed van mensen en leven in matrassen. We vinden ze dan ook in professionele gelegenheden als hotels, herbergen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, spa’s etc.  Gelukkig kunnen ze goed bestreden worden.

De oorsprong van bed bugs

In 2009 onderging New York een ware uitbraak van bed bugs, waardoor meerdere hotels gesloten moesten worden. Sinds 2006 werd er al een toename in bedwantsen waargenomen in de Verenigde Staten. De oorzaak was het toegenomen aantal toeristen, welke het beestje via hun koffer mee namen. De oorsprong van de bedwants begon ongeveer 15 jaar geleden in de Verenigde Staten en Canada . Daarna was Australië aan de beurt en nu volgt Europa in rap tempo.

 Bedwants

Bestrijding bedwants

Het moge duidelijk zijn dat bed bugs een reden zijn voor een sluiting van een gelegenheid of in elk geval zeer slechte beoordelingen van uw klanten of gasten. Snel actie ondernemen is dan ook zeker aan te raden.

 

Bedwantsen kunnen erg goed tegen kou gedurende lange periodes, maar ze kunnen minder goed tegen vocht en hoge temperaturen. De wants gaat dood bij een temperatuur vanaf 50⁰, de eitjes zijn echter tegen meer bestand. Een stoomreiniger is de beste methode om zowel de volwassen bed bugs, als de larven en de eitjes te bestrijden.  Met een stoomreiniger die een temperatuur van 175⁰ en een druk van 8 bar haalt kunnen professionals hun gelegenheden bedwants vrij maken. Hier kan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf voor worden ingeschakeld of in sommige gevallen een ongediertebestrijdingsbedrijf. 

Begin met uw offerteaanvraag Schoonmaakbedrijven