Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Lichtreclame

Wilt u lichtreclame plaatsen tegen uw gevel of losstaand vooraan uw gebouw? Op zoek naar neon-reclame, verlichte letterreclame, lichtbakken of een verlicht uithangbord? Plaats dan hier uw offerteaanvraag voor lichtreclame!

Een uithangbord is een goed hulpmiddel om klanten aan te trekken. Logisch: ze zien uw winkel van ver. Maar een creatief, mooi uitgewerkt uithangbord kan ook bijdragen tot het imago van uw zaak. En als zo’n bord verlicht is, zijn de klanten nog meer geneigd om een kijkje te komen nemen.

uithangborden 

Ook al leven we in een digitaal tijdperk, vele ‘klassieke’ reclamedragers blijven toch net zo impactvol. Met een goed gekozen uithangbord valt uw winkelpunt, product, dienst of merk echt op.

Onderzoek heeft uitgewezen dat klanten meer geneigd zijn om een winkel binnen te gaan of een product aan te schaffen als de naam ervan verlicht is op een uithangbord.

 

Soorten uithangborden

Een uithangbord staat van oorsprong loodrecht op de gevel van een winkel of bedrijfspand. Hierdoor trekt het goed de aandacht van langslopend, winkelend, publiek. U kunt kiezen uit talloze uitvoeringen als het op een uithangbord aankomt. Een uithangbord kan verschillen in vorm, grootte, maar ook aan de hand van de plaats waar hij word opgehangen. Zo zal het bord dat u kiest zeker bij uw imago, zaak en product of dienst passen. Enkele voorbeelden:

 • enkelzijdige uithangborden
 • dubbelzijdige uithangborden
 • een gevel- of dakconstructie
 • met een specifieke kleur of kleurencombinatie
 • talloze materialen en afmetingen,
 • in V-vorm
 • in hoekvorm
 • in de vorm van uw product of dienst
 • met of zonder verlichting
 • met of zonder beweging
 • etc.

 

Kosten

Een klassiek uithangbord is vrij betaalbaar, wat het een ideale reclamedrager maakt voor kleine bedrijven. Voor enkele honderden euro’s hebt u al een uithangbord. Die prijs kan uiteraard oplopen naargelang uw wensen, de materialen, het formaat, eventuele  verlichting enzovoort. U betaald, wanneer u een eigen design wenst, naast de aankoopkosten ook de designkosten.

 

De leverancier

Er zijn vele leveranciers van uithangborden te vinden. Ook bij u in de buurt heeft u waarschijnlijk de keuze. Om u van de beste aankoop te verzekeren is het aan te raden om bij meerdere leveranciers offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

 

Wet- en regelgeving

Wanneer u permanent een uithangbord op uw zaak wilt plaatsen dient u een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen bij de gemeente. In het geval uw zaak in een vergund pand gevestigd is en u een niet-verlicht uithangbord wilt plaatsen met een maximale oppervlakte van 4m2 bent u vrijgesteld van het aanvragen van een vergunning. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, het is dus te allen tijde aan te raden om een vergunningaanvraag te doen bij uw gemeente.

Wanneer u een tijdelijk publiciteitspaneel wilt plaatsen volstaat een schriftelijke vergunning van het college van burgemeesters en schepenen. Deze aanvraag kunt u indienen bij de dienst van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. 

Begin met uw offerteaanvraag Lichtreclame