Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

U drinkt het best koffie om 10:30

Koffie kan het beste worden gedronken wanneer het hormoon cortisol in mindere mate aanwezig is in het lichaam. De cafeïne in koffie reageert namelijk met dit hormoon. Koffie kan hierdoor beter niet worden gedronken op een nuchtere maag, wanneer het hormoon in hoge mate aanwezig is.  

Cortisol

Het hormoon cortisol zorgt ervoor dat men zich wakker voelt. Het hormoon heeft een piek net na het opstaan, vaak tussen 8 en 9 uur ’s ochtends. Cortisol zorgt ervoor dat energie in suiker kan worden omgezet, welke gebruikt worden door de cellen. Koffie kan voor een oppepper zorgen wanneer de aanwezigheid van het hormoon daalt, omdat cafeïne zorgt voor een aanmaak van cortisol.

 Koffie in de morgen

Tolerantie koffie

Wanneer koffie wordt gedronken wanneer er veel cortisol aanwezig is in het lichaam kan de cafeïne zijn effect verliezen. Het lichaam kan tolerant worden en zal dus steeds sterkere koffie nodig hebben om het zelfde opwekkende effect te behalen. De aanwezigheid van cortisol piekt in de ochtend, rond lunchtijd en tussen 17:30 en 18:30. Wanneer er veel van dit hormoon aanwezig is kan er dus best geen koffie gedronken worden.

 

Afhankelijk van persoon

Er wordt wel aan toegevoegd dat het effect van cafeïne verschilt per persoon. De effecten van koffie op bepaalde tijstippen kan dus ook verschillend uitpakken. Dit heeft alles te maken met de leefgewoonten en ritmes waarin mensen leven. 

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine