Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Waarom koffie een slechte invloed heeft op onderhandelingen

Wilt u een goede zakendeal sluiten? Dient u te onderhandelen over prijzen of salaris? Dan kunt u beter geen koffie van te voren drinken. Uit onderzoek van de universiteit van het Australische Queensland blijkt dat men gemakkelijker te beïnvloeden wordt van cafeïne.

Cafeïne onderzoek

De deelnemers van het onderzoek van de universiteit van Queensland waren allen voorstander van vrijwillige euthanasie. De onderzoekers wilden bekijken of zij te beïnvloeden waren en op andere gedachten te brengen, enkel in het kader van het wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van cafeïne uiteraard.

De helft van de deelnemers kreeg een gemiddelde dosis cafeïne. De andere helft kreeg een placebo. Bij het onderzoek waren zowel de onderzoekers als de deelnemers geblinddoekt, zodat geen van hen wist wie een placebo kreeg of cafeïne.

Hierna kregen de deelnemers zes overtuigende teksten te lezen welke een negatief standpunt ten opzichte van vrijwillige euthanasie innamen. Hierna werden de deelnemers naar hun mening gevraagd.

 Onderhandelen met koffie

Cafeïne werkt beïnvloedend

De deelnemers die een dosis cafeïne hadden gekregen voordat zij de teksten lazen waren meer beïnvloed door de overtuigende teksten dan de deelnemers die een placebo hadden gekregen. Daarnaast vroegen de onderzoekers ook naar de meningen over abortus. De onderzoekers gingen er van uit dat dit gelinkt zou zijn met de mening over vrijwillige euthanasie. Ze hadden gelijk, ook hier was het zelfde effect van cafeïne te zien.

 

Hoe komt het dat cafeïne beïnvloedend werkt?

Cafeïne zorgt ervoor dat men alerter is. De teksten die de deelnemers lazen werden dus aandachtiger gelezen en verwerkt. De tekst wordt beter verwerkt door de hersenen en men onthoud het ook langer. Vandaar dat cafeïne beïnvloedend kan werken.

 

Bij belangrijke zakendeals en onderhandelingen drinkt u dus beter een glaasje water!

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine