Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Koffie verlaagt kans op diabetes

Uit onderzoek van de School of Public Health van Harvard blijkt dat het drinken van koffie het risico op diabetes kan verminderen. Wanneer men drie of meer kopjes koffie per dag drinkt verminderd men de kans op diabetes 2 met 37%. 

Hoe meer koffie hoe beter

De School of Public Health deed gedurende 20 jaar onderzoek naar het effect van koffie ten opzichte van diabetes. Ze bestudeerden het consumptiegedrag van 120.000 personen. Hieruit bleek dat degenen die hun dagelijkse koffieconsumptie verhoogden met 1 kopje koffie per dag, achteraf 11% minder kans had op diabetes. Degenen die minstens 3 kopjes koffie per dag dronken verminderde het risico op diabetes met maarliefst 37%.

Bovendien werd er een verhoogd risico geconstateerd bij een vermnderde consumptie van koffie. Gedurende het onderzek werden tevens personen gevolgs die minder koffie gingen drinken. Het risico op diabetes verhoogde bij hen met 17%.

Toch moeten er niet direct harde conclusies worden getrokken. Meer klinisch onderzoek is nodig om de cijfers hard te kunnen maken. De woordvoerder van Charity Diabetes UK onderschrijft dit, hij laat weten dat meer onderzoek nodig is om vast te kunnen stellen of koffie daadwerkelijk altijd voor een verminderd risico op diabetes zorgt.

 Koffie

Koffie niet ongezond

Er wordt nogal eens beweerd dat koffie niet goed zou zijn voor de gezondheid. Shilpa Bhupathiraju, co-onderzoeker en expert binnen het voedingsdepartement van Harvard spreekt dit tegen. Voornamelijk de antioxidanten in koffie zorgen voor een verlaagd risico op diabetes 2.

 

Shilpa Bhupathiraju waarschuwt wel dat de uitkomst van het onderzoek niet misbruikt moet worden. Koffie is geen wondermiddel en er hangt veel af van een gezonde levensstijl. Sporten en gezonde voeding blijven de sleutel tot een gezond lichaam. Dit is dan ook de beste manier om diabetes 2 tegen te gaan. 

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine