Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Koffie goed voor tanden en sportprestaties

Er wordt vaak beweerd dat koffie slecht voor de gezondheid is. Toch komt uit meerdere onderzoeken naar voren dat het tegendeel waar blijkt te zijn. Het toverwoord blijft echter matig koffiegebruik. Positieve effecten van koffie komen naar voren bij gematigde consumptie.  Bij een gematigde koffieconsumptie dient men te denken aan 4 à 5 koppen koffie, ofwel 400 mg cafeïne per dag. 

Positief effect tanden

Men gaat er vaak van uit dat koffie slecht is voor het gebit. Toch komt er nu uit een onderzoek naar voren dat dit niet het geval is. Sterker nog, het zou zelfs een positief effect op de beschermingslaag van de tanden hebben.

 

Braziliaanse onderzoekers ontdekten dat bepaalde soorten koffie een antibacteriële werking hebben. Wanneer deze koffie sterk, zonder suiker en met mate wordt gedronken helpt het om de tanden sterk en mooi te houden. De koffie breekt bepaalde bacteriële biofilms af die tandplak veroorzaken.  De onderzoekers denken dat polyfenolen antioxidanten verantwoordelijk zijn voor dit positieve effect. Er is echter nog meer onderzoek nodig om dit met zekerheid te kunnen vaststellen.

Koffie

Koffie positief effect op sportprestaties

Uit recent onderzoek blijkt tevens dat koffie een positief effect heeft op onze sportprestaties. De cafeïne in de koffie geeft een boost en zorgt ervoor dat men harder kan sporten. Zo zou men 30% sneller kunnen sporten.

 

Toch dient ook hier rekening gehouden te worden met een gematigd gebruik. Het positieve effect is merkbaar bij de inname van 2 koppen koffie. Koffie kan, bij overmatig gebruik, ook negatieve effecten als slapeloosheid, angstaanvallen en zelfs een te hoge bloeddruk veroorzaken.

 

Overige positieve effecten van koffie en cafeïne

Naast boven genoemde positieve effecten kan koffie en cafeïne tevens de volgende positieve effecten hebben:

 

-         Beter concentratievermogen, alertheid

-          Betere spijsvertering

-          Voorkomen diabetes type 2

-          Voorkomen jicht

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine