Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Koffie en gezondheid

Een derde van de Belgen drinkt meer dan 8 koppen koffie per dag. We kunnen Belgen dan ook gerust een land van enthousiaste koffiedrinkers noemen. At de effecten van deze consumptie op de gezondheid is, is voor velen echter niet duidelijk. We geven u een overzichtje. 

Koffiegebruiken

Zoals gezegd houden Belgen wel van een tas koffie. Koffie drinken werkt dan ook vaak gewoontes in de hand. Vele koffiedrinkers drinken koffie op gezette tijden. Bij het ontbijt in de ochtend, in de pauzes op het werk, op het terras met vrienden of ’s avonds na de maaltijd. Er wordt vaak gezocht naar de stimulerende effecten van koffie. Om nog even een uurtje door te kunnen werken of om nog net die vergadering uit te zitten. Toch denken velen ook aan de gevolgen voor de gezondheid.

 

Positieve effecten koffie

Ondanks dat velen denken aan negatieve gevolgen van koffie, zijn er ook positieve gevolgen. Zo blijkt uit een onderzoek van Jennifer Temple, docent aan de universiteit van Buffalo, dat koffie positieve mentale gevolgen kent. Koffie zou ons beschermen tegen depressies.

 

Koffie en ziektes

Er bestaan vaak onduidelijkheden over koffie in combinatie met bepaalde ziektes. We geven u hier enkele voorbeelden.

  • Kanker: in tegenstelling tot wat lang werd gedacht, koffie veroorzaakt geen kanker. Koffie biedt zelfs een zekere bescherming tegen kanker.
  • Diabetes: Koffie heeft een positief effect op Diabetes type II. Het heeft een positief effect op de insuline productie.
  • Hartziekten: Koffie wordt afgeraden bij een hoge bloeddruk. Daarentegen heeft koffie een stimulerend effect op het hart.
  • Hersenen: koffie lijkt een positief effect te hebben in het geval van de ziekte Parkinson en beroertes.

 

Koffie lijkt dus nog lang niet zo slecht te zijn voor de gezondheid. Het is echter wel aan te raden om een gemiddelde consumptie aan te houden. Bij overconsumptie gelden andere effecten. Een gemiddelde consumptie bestaat uit niet meer dan 4 tassen per dag. 

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine