Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

In 30 seconden een tas espresso uit de magnetron

De Duitse Christoph Meyr was het zat om op kantoor 10 minuten te moeten lopen naar de koffieautomaat. Op zijn afdeling had hij enkel een magnetron tot zijn beschikking. Dus ontwierp hij een simpele methode om een, naar eigen zeggen, perfecte espresso te maken in een magnetron. Zijn design is simpel en gemakkelijk in gebruik; hij noemt het Piamo. 

Het design

Het ontwerp van Christoph Meyr moest gemakkelijk in gebruik zijn, maar ook snel een kop espresso kunnen zetten. Daarnaast moest het ontwerp klein zijn, zodat het in een bureaulade past of in een rugtas of koffer. Want ook onderweg kan de Piamo worden gebruikt.

Het ontwerp bestaat uit slechts 4 onderdelen: een espresso kopje, een filterhouder, een filter en een water reservoir (voor 1 kopje espresso).

 Espresso

Een espresso maken

Zoals gezegd is het zetten van een tas espresso met de Piamo simpel. Het waterreservoir moet gevuld worden en in de filter wordt ofwel een espresso pad of gemalen espresso koffie geplaatst. Daarna wordt het filter in de filterhouder geplaatst en het water reservoir wordt hiermee afgesloten. Het reservoir, en de filterhouder worden op het kopje geplaatst en het geheel wordt in de magnetron geplaatst.

 

De magnetron wordt 30 seconden op 800 watt aangezet. Door de warmte ontstaat stoom in het reservoir. Dit veroorzaakt een druk die het water door het koffiefilter drukt. In 30 seconden is de tas espresso klaar.

 

Het ontwerp van Christoph Meyr moet nog gefinancierd worden en de Piamo is nog niet te koop. 

 

Begin met uw offerteaanvraag Koffiemachine