Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

CD- en DVD-duplicatie

Een DVD kopiëren is, in België, volledig legaal als je over de kopieerrechten beschikt van de desbetreffende dvd. Een full colour bedrukte DVD in een stevige professionele DVD box met een full colour bedrukte inlay vormt al gauw een representatief medium voor zakelijke doeleinden. Dvdkopie richt zich dan ook op de B2B markt.Wat is: CD/DVD dupliceren?Het dupliceren van cd, dvd of blu-ray discs wordt ook vaak aangeduid als 'CD/DVD branden', uw videofilm of bestanden worden gekopieerd naar lege CD/DVD recordables. Een CD of DVD kopiëren is uitermate interessant wanneer u dus kleine aantallen nodig heeft of als u heel snel deze nodig heeft. Indien u minstens 500 DVD's wenst te laten dupliceren, dan wordt standaard gekozen voor een reproductie via persen. Voordelen en nadelen van persen :Echte nadelen heeft deze techniek niet, gezien het de beste reproductietechniek is. In tegenstelling tot het branden van DVD's in kleinere hoeveelheden is wel een minimumoplage van 500 exemplaren vereist en dient er rekening te worden gehouden met een iets langere productietijd.Het persen en verpakken verloopt grotendeels gerobotiseerd, waardoor de prijs per geperste schijf extra aantrekkelijk is. Bij het branden is namelijk een manuele tussenkomst vereist bij het verpakken.DVD Duplicator bij u in de buurt? U wil uw DVD laten kopiëren? Of eerder duplicatie van Blu-ray discs? U bent op zoek naar een goede oplossing voor het dupliceren van CD's, DVD's of Blueray discs? U wenst een dvd of cd te dupliceren? DVD en CD reproductie in kleine of grotere hoeveelheden? Onze leveranciers kunnen u helpen! Zij zijn gespecialiseerd in CD duplicatie, DVD duplicatie of Blue-ray duplicatie en bezorgen u graag alle info hieromtrent!Beantwoord snel onderstaande vragen en ontvang binnen de 48u gratis informatie over Blu-ray, CD-en DVD-duplicatie!

Als KMO is het soms zoeken naar impactvolle manieren om reclame te maken of naar leuke relatiegeschenken. Een goede tip: maak uw eigen cd’s en/of dvd’s. Zo maakt u een blijvende goede indruk op prospecten en klanten. Deze dragers hebben bovendien nog een nuttige functie voor bedrijven, namelijk informatieopslag. Maar hoe verloopt dat eigenlijk? En wanneer kiest u om te ‘persen’ of te ‘dupliceren’?

cd dvd 

Een handig stappenplan

De meeste leveranciers van cd’s en dvd’s zullen u een naar een aantal zaken vragen:

 

 1. Geef het aantal kopieën aan. Bij aantallen onder de 500 stuks is de voordeligste oplossing: dupliceren. Voor meer dan 500 stuks is het goedkoper om te persen. Het verschil tussen beide procedures leggen we hieronder uit.

 2. Geef aan welk labelopdruk uw wilt op de disc: standaard (dit is veelal verrekend in de totaalprijs) of full color (soms wordt hier toeslag voor gevraagd). Hier kan uiteraard worden gepersonaliseerd om de impact (reclame) of duidelijkheid (opslag) te verhogen.

 3. Kies de verpakking. Enkele mogelijkheden:
  • Ejector case    
  • Jewelcase
  • Papersleeve
  • Slimcase
  • Kartonnen wallet


 4. Stuur uw masterdisc op. De leverancier zal hierbij alle technische specificaties meegeven.

 5. Mail of stuur uw grafische bestanden. Ook hier zal de leverancier alle technische specificaties meegeven.

 

Het verschil tussen persen en dupliceren

 • Persen:

Om heel veel cd's/dvd's (minimum 500) zo snel en voordelig mogelijk te produceren, worden ze geperst. Duizenden kleine kunststofbolletjes (polycarbonaat) worden omgesmolten en gedraaid tot een schijf. Een mal, de zogenaamde glassmaster, wordt dan in het nog warme plastic gestanst. De schijven worden dan langs een koeler geleid en daarna voorzien van een coating.

 

 • Dupliceren:

Op het eerste gezicht lijkt deze procedure identiek als het branden van cd’s/dvd’s op uw PC thuis. Maar er zijn verschillen. Zo gebruiken gespecialiseerde duplicatiebedrijven robots en zijn de branders van een hogere kwaliteit. De robots controleren bovendien meteen elke schijf op fouten. 'Bad disks' worden zo steevast onderschept en u krijgt als klant een onberispelijk product.  Dupliceren is voordeliger wanneer u minder dan 500 CD’s wilt bestellen.

 

Kosten

De prijs van cd’s en dvd’s hangt in grote mate af van de oplage, de labeling en de verpakking.

 

Richtprijzen cd’s en verpakking

 • 1000 CD's in Jewelcase:        €0,90 per set
 • 2000 CD's in Cardwallet:       €0,50 per set
 • 500 CD's in PP-sleeve:         €0,70 per set
 • 2000 CD's in slimline case:   €0,60 per set
 • 3000 CD's in digipack:          €0,95 per set
 • 5000 CD's in enveloppe:       €0,25 per set

Richtprijzen dvd’s en verpakking

 • 2000 DVD’s in DVD box:             €1 per set
 • 3000 DVD's in flexpack:             €1,60 per set
 • 500 DVD's in PP-sleeve:             €1 per set
 • 2000 DVD's in enveloppe:          €0,60 per set
 • 3000 DVD's in slimline case:       €0,75 per set
Begin met uw offerteaanvraag CD- en DVD-duplicatie