Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Cadeaubonnen

Wilt u uw werknemers cadeaucheques aanbieden? Bent u bedrijfsleider en wilt u uw personeel meer motiveren door hen cadeaucheques te geven? Cadeaucheques zijn niet onderworpen aan sociale lasten en aftrekbaar bij heel wat gelegenheden. Cadeaucheques, sport- en cultuurcheques, kleding en accessoires cheques...Vergelijk en maak de beste keuze!

De laatste jaren manifesteren cadeaucheques zich als erg populaire geschenken waardoor het aanbod alsmaar groter wordt. Niet alleen particulieren vinden het een handig systeem om vrienden en familie feestelijk te verwennen. Voor bedrijven bieden ze een alternatief als extra attentie voor personeel en bovendien halen ze er ook nog fiscaal voordeel uit.

Cadeaucheques 

Wat is een cadeaucheque?

Een cadeaucheque is een waardebon in elektronische of papieren vorm die een product en/of een waarde vermeldt naast één of meerdere locaties waar de bon kan besteed worden.

Meestal staat er een geldigheidsdatum op de bon, hoewel dit niet wettelijk verplicht is.

Er bestaan gespecialiseerde bedrijven die zich enkel bezighouden met het samenstellen en verkopen van cadeaubonnen rond bepaalde thema’s. Het aanbod is enorm gevarieerd zodat er echt voor ‘elk wat wils’ is:

 • Kranten- en tijdschriftenabonnementen
 • Wellness: voor massage, sauna, beautyfarm of parfumerie.
 • Culinair: voor ontbijt of gastronomisch diner op restaurant, voor wijnen, chocolade-verwenpakketjes.
 • Actie en avontuur: luchtballonvaart, zeilen, duiken.
 • Een dagje of weekendje uit.
 • Hotelarrangementen.
 • Sport- en cultuur met o.a. tickets voor wedstrijden, theatervoorstellingen enzovoort.
 • Boeken-, DVD- en CD-cheques.

Een heel aantal cadeaucheques kunt u besteden in een netwerk van winkels of ketens; Soms kunt u er zelfs online mee winkelen. Er worden ook vouchers uitgegeven die de begunstigde kan inruilen tegen de cadeaubon die hij/zij nu net het liefste wil. Bepaalde geschenkbonnen kunt  u personaliseren met het bedrijfslogo en de naam erop en maken een persoonlijke boodschap mogelijk.


Fiscale voordelen voor bedrijven

Ondernemingen kunnen hun personeel extra belonen en stimuleren met een unieke cadeaubon en kan tevens fiscaal interessant zijn als ze de volgende regels gerespecteerd worden:

 • Voor een eindejaarsgeschenk (Kerst en Nieuwjaar) of ter gelegenheid van Sint Nicolaas mag u tot € 35 per jaar per medewerker en tot € 35 per jaar per kind ten laste uitgeven. Deze kosten zijn 100% aftrekbaar en stellen u vrij  van RSZ en bedrijfsvoorheffing.
 • Voor een werknemer die met pensioen gaat mag u € 35 per dienstjaar met een maximum van € 875 uitgeven. De fiscale voordelen zijn dezelfde als voor eindejaarscadeaubonnen.
 • Voor een geboorte is het maximum toegestane bedrag € 50, voor een huwelijk € 200. Hier geldt de vrijstelling van RSZ en bedrijfsvoorheffing.

 

Geldigheid

Elke waardebon die naast een waarde ook een product vermeldt is onbeperkt geldig tenzij er een vervaldatum op staat. Dit is meestal het geval. Bepaalde aanbieders van cadeaucheques springen wel eens soepel om met die vervaldag en staan verlengingen of een omruiling toe mits de juiste procedure gevolgd wordt.

 

Hoeveel mag een cadeaucheque kosten?

Dat bepaalt u helemaal zelf… De courante aanbiedingen beginnen bij zo’n 20 euro, maar ook voor cheques rond 50, 100 en 125 euro koopt u leuke geschenken. Exclusieve droomweekends, city-trips, culinaire hoogstandjes, luxe-wellness-behandelingen enz. kosten aardig wat meer. Wilt u van de fiscale voordelen genieten, dan moet u de regels en de hierboven vermelde bedragen respecteren.

Begin met uw offerteaanvraag Cadeaubonnen