Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Brandkast

Een brandkast, safe of kluis kan u redden van heel wat ellende. Wat u ook wenst te beschermen tegen brand en/of diefstal; een brandkast is de beste bescherming! Van grote brandkasten voor honderden dossiers tot de kleinste inbouwkluis voor uw juwelen, een safe is een investering die zichzelf terugbetaalt vanaf de eerste dag. Naar gelang de toepassing zijn de kluizen in verschillende categorieën verdeeld. Gaande van de lichte hotelsafes tot zwaar bepantserde kluisdeuren. Vergelijk prijzen voor alle soorten kluizen : archiefkasten, documentensafes, brandwerende safes, depositkluizen, muurkluizen, ingebouwd of niet, kluizen met elektronisch cijfercombinatieslot, gepantserd dubbelbaardveiligheidsslot, dubbelwandige en meervoudige vergrendeling... De keuze is ongelooflijk groot! Daarom kunt u aan ons zeggen wat u nodig heeft en wij zoeken voor u verschillende leveranciers die u kunnen helpen met de aankoop van uw brandkast. Ondanks de term

Zowel particulieren als bedrijven hebben zaken in huis die best extra beveiligd worden. Verlies van geld, kredietkaarten, juwelen, contracten, akten, kunstobjecten en andere persoonlijke waardevolle zaken door diefstal of brand heeft niet enkel financiële maar ook emotionele gevolgen. Als een bedrijf datagegevens, belangrijke documenten of plannen en dergelijke kwijtspeelt, kan dat zelfs desastreuze gevolgen hebben. De bedoeling van een kluis is dat ze tijd-vertragend werkt en zo voorkomt dat inbrekers met de inhoud aan de haal gaan of dat hij vernietigd wordt door brand.

kluizen 

Brand- en diefstalbeveiliging

De meeste modellen die professionele leveranciers vandaag voorstellen, bieden zowel brand- als diefstalgaranties. Verzekeringsmaatschappijen verzekeren uw waardevolle voorwerpen soms enkel als u ze opbergt in een kluis met ‘certificaat’. Een EN-keuringsteken aan de binnenzijde van de kluis bevestigt dat ze voldoet aan de Europese EN-normen tegen inbraak en brand. Let op de weerstandsgraad, uitgedrukt in RU-waarde (Resistant Unit), die aangeeft hoe lang de kluis weerstand biedt bij gedeeltelijke of volledige opening van de deur.

 

Formaat

Er bestaan mini-kluisjes (zoals hotelsafes), geschikt voor tijdelijk gebruik, modellen voor thuis of op het bedrijf in kleine, middelgrote of ‘zware’ uitvoering, en op maat gemaakt.

Maak een lijst van wat u allemaal wilt beveiligen, en neem liefst een maatje groter dan u denkt nodig te hebben. Sowieso zal u in de toekomst meer in uw kluis steken dan u oorspronkelijk dacht.

 

Waar plaatsen?

  • Particulieren die een nieuwe woning bouwen, voorzien best meteen een inbouwkluis op een zo onopvallend mogelijke plaats.
  • Wie een woning of bedrijfspand huurt kan een meubelkluis of zakenkluis kopen en ze in de vloer of de muur verankeren.
  • Bepaalde bedrijven hebben nood aan een speciale kluis met aanneem- en teruggavesysteem, geplaatst aan een buitenmuur van het bedrijf.

 

Typen kluis

  • Inbouwkluizen

Dit type is aangewezen bij nieuwbouw. Meestal werkt men met een lasersysteem waarbij de deur uit het kader gesneden wordt zodat er nog een minimale ruimte tussen deur en kader rest (of: geen/weinig aangrijpingspunten). Er bestaan modellen met een dubbelbaardsleutel, mechanische of digitale  cijferslotcombinatie, elektromagnetisch of elektromotorisch slot. U kunt uw kluis ook in de vloer inbouwen: er bestaan buiskluizen of vloerkluizen met gasveer.

  • Meubelkluizen en zakenkluizen

Deze modellen zijn geschikt voor particulieren en bedrijven, en kunnen ingebouwd/verankerd worden in muren of meubels. Het aanbod is erg ruim, er bestaan standaard kluizen in diverse afmetingen of op maat. Afsluitingsmogelijkheden zijn hetzelfde als bij inbouwkluizen.

  • Afstortkluizen

Deze kluizen zijn uitgerust met schuiflades of inwerpgleuven voor de veilige afhandeling van cash en waardevolle zaken als portefeuilles en documenten. Vooral voor supermarkten, winkelketens, horecazaken is een afstortkluis een veilige oplossing.

  • Hotelsafes

Zowel hotels als ziekenhuizen bieden hun klanten/patiënten een extra service met deze kleine kluisjes om hun persoonlijke bezittingen tijdelijk in op te bergen.

 

Professionele bedrijven kunnen u altijd andere, op maat gemaakte oplossingen voorstellen. Voor bedrijven bestaan er ook beveiligde documentkasten of sleutelkluizen met hakenlijsten.

 

Kosten

Zoals u merkt zijn er kluizen in alle soorten en maten. De prijzen kunnen dan ook verschillen van €100 tot enkele duizenden Euro’s. Het is dan ook aan te raden uzelf zo goed mogelijk voor te laten lichten. Vergeet ook niet eventuele transportkosten en installatiekosten (verankering) bij uw budget te  tellen.

Begin met uw offerteaanvraag Brandkast