Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Voorkom inbraken rond de feestdagen: een aantal tips

De kans op inbraken is tijdens de donkere wintermaanden het grootst. De dagen zijn korter en veel mensen gaan op vakantie. De lokale Vlaamse politie roept dan ook op om extra waakzaam te zijn tijdens deze periode van het jaar. We geven u enkele tips om inbraken te voorkomen.

 inbraakpreventie

Beveilig uw woning

Een inbraak kan voorkomen worden door een goede beveiliging van uw woning. In de wintermaanden zijn de korte dagen een oorzaak van het stijgend aantal inbraken, want inbrekers willen ongezien te werk kunnen gaan. Een goede eerste stap is dan ook het installeren van buitenverlichting. U kunt hier een bewegingssensor op aansluiten. Dit zet eventuele inbrekers in de kijker.

Daarnaast is het verstandig om goede sloten op deuren en ramen te plaatsen. Een inbreker wil binnen 3 minuten in uw woning staan. Wanneer men de tijd van het binnendringen, kan verlengen zal een inbreker sneller opgeven.

Het installeren van een bewakingscamera zorgt voor direct bewijsmateriaal voor de politie. Bovendien kunt u de beelden op afstand in realtime bekijken. Erg handig wanneer u op wintersportvakantie bent bijvoorbeeld.

Ten slotte kunt u inbrekers weren met een alarmsysteem. Het systeem kan worden gekoppeld aan een meldkamer. Van hieruit kunnen de hulpdiensten worden ingeschakeld.

Meldt verdachte zaken bij de politie

Inbrekers bekijken de situatie vaak van te voren. Door waakzaam te zijn kunt u inbraken voorkomen. Verwittig de lokale politie in de volgende gevallen:

-          Onbekende personen hangen rond uw woning of de woning van buren.

-          Onbekende personen kijken bij uw woning of bij buren door de ramen.

-          Onbekende personen observeren vanuit geparkeerde auto’s de straat en woningen.

-          Een onbekend voertuig rijdt langzaam door de straat.

-          Een onbekend voertuig staat op de oprit van uw buren geparkeerd, terwijl zij niet thuis zijn

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging