Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Steeds meer inbraken door bendes in België

Ongeveer de helft van alle inbraken in België blijkt het werk te zijn van rondtrekkende bendes. Bovendien blijkt bijna 70% van de bendedaders buitenlands te zijn. Dit naar voren uit de cijfers die minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, naar buiten bracht na een parlementaire vraag van Peter Logghe (Vlaams belang)

Stijging inbraken

In 2012 werden de meeste inbraken gepleegd tot noch toe in België, namelijk 75.268. Minister van Justitie schatte het aantal inbraken gepleegd door een rondtrekkende bendes in 2011 op ongeveer 25 à 30%. De Raedt, hoofdcommissaris en directeur goederencriminaliteit bij de federale politie laat weten dat dit inmiddels is gestegen naar 40 à 50%. Ook zegt hij dat hun aandeel nog steeds stijgt en blijft stijgen.

 Inbreker

Buitenlandse daders

Bijna 70% van de bendeleden die geïdentificeerd is komt uit het buitenland. In België wordt, afgeleidt uit deze cijfers, dus bijna 35% van de inbraken gepleegd door iemand van buitenlandse komaf. De Raedt voegt toe dat de aabpak van minderjarige criminelen een belangrijke rol speelt in het verhaal. De bendes bestaan vaak uit minderjarigen, vooral Roma-kinderen. Minderjarigen worden echter beschermd door het jeugdrecht en blijven hierdoor doorgaans onbestraft.

 

Maatregelen

De stijging in het aantal inbraken roept op tot actie. Woningen kunnen het beste worden voorzien van een beveiligingssysteem. Er bestaan vele mogelijkheden, voor verschillende doeleinden. Men kan dankzij de nieuwste technieken hun woning van afstand in de gaten houden via webcam of beveiligingscamera, weergegeven op smartphone of pc. Hierdoor kan er direct alarm worden geslagen en worden gecontroleerd of het gaat om een daadwerkelijke inbraak.

 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging