Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Toekomst: HTC telefoons met stemherkenning

Het wordt steeds belangrijker om mobiele telefoons goed te beveiligen. Het afschermen van persoonlijke, maar ook bedrijfsgegevens is cruciaal. Sommige smartphones worden daarom nu al uitgerust met bijvoorbeeld vingerafdrukherkenning. HTC werkt nu aan stemherkenning als beveiliging van zijn smartphones. 

Biometrische beveiliging smartphones

Er bestaan al smartphones die beveiligd zijn met biometrie. Zo heeft iPhone een van zijn laatste modellen uitgeruste met een vingerafdruklezer. De vergrendeling van de telefoon wordt geopend wanneer de vingerafdruk van de gebruiker wordt herkend.

 

Technisch designer bij HTC, Drew Bamford, laat nu weten dat er gewerkt wordt aan stemherkenning als beveiliging van hun toekomstige smartphones. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van irisscanners en hartslagsensoren als beveiligingstechnologieën in de vorm van ontgrendeling. Volgens Bamford zijn voice signature, irisscanning en hartslagritme-meting methodes die in de toekomst gebruik gaan kunnen worden om smartphones biometrisch et beveiligen. Deze technieken zouden over ongeveer twee jaar kunnen worden ingezet.

 Smartphone vingerafdrukscan

Tevens zullen voor de HTV Sense binnenkort waarschijnlijk privacyfeatures worden uitgebracht, na vraag van de klant. Het is nog niet duidelijk welke technieken daadwerkelijk toegepast gaan worden op de nieuwe smartphone modellen van HTC en wanneer de modellen uit worden gebracht.

 

Smartphones op de werkvloer

De lijn tussen privé gebruik en professioneel gebruik van smartphones wordt steeds dunner. Het moge duidelijk zijn dat beveiliging van gegevens steeds belangrijker wordt, ook in het geval van smartphones dus. Bedrijven hebben er dan ook baat bij dat vertrouwelijke gegevens niet uitlekken via de smartphone van een medewerker. Dankzij steeds verder ontwikkelende beveiligingstechnologieën is dit mogelijk.

 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging