Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Microsoft Windows XP wordt niet meer ondersteund: wat nu?

Sinds 8 april 2014 wordt Microsoft Windows XP niet meer officieel ondersteund. De gevaren van het blijven gebruiken van dit besturingssysteem moeten niet onderschat worden. Wat betekent het precies voor de gebruikers? U leest het hier.

Microsoft Windows XP niet meer ondersteund

Doordat Microsoft Windows XP niet meer wordt ondersteund zullen niet alleen de support bij problemen met het besturingssysteem verdwijnen, er zullen ook geen patches meer worden gemaakt door Microsoft voor beveiligingsproblemen van de software. Dit betekent dat hackers vrij spel hebben, Microsoft zal problemen niet meer verhelpen.

 

Er wordt nu door bepaalde bedrijven beweerd dat ze Windows XP veilig kunnen maken. Trap hier niet in, dit is niet meer mogelijk!

 Beveiliging van uw computer

Welke risico’s loopt u?

Doordat u een gemakkelijke prooi bent voor hackers zijn alle vertrouwelijke handelingen op uw computer gevaarlijk geworden. Internetbankieren is hier een voorbeeld van. Uw bankgegevens kunnen gemakkelijk in verkeerde handen vallen. Maar ook het verwerken van boekhouding, klantengegevens etc. is niet meer gegarandeerd veilig.

 

Het advies is dan ook: vervang uw besturingssysteem. Dit is voordeliger en u bespaart veel ellende.

 

Wanneer u niet kunt/ of wilt overstappen op een ander besturingssysteem kunt u in elk geval rekening houden met de volgende maatregelen:

  • Gebruik geen Internet Explorer meer, maar gebruik een beveiligde browser zoals Google Chrome. Google zal Windows XP blijven ondersteunen tot ten minste april 2015. Modzilla Firefox  heeft nog niet aangegeven dat zij zullen stoppen met de ondersteuning van Windows XP.
  • Maak gebruik van een goede virusscanner. Avast heeft bijvoorbeeld aangegeven dat zij Windows XP in ieder geval tot 2017 zullen blijven ondersteunen.

 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging