Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Inloggen met je hartslag

Er komen elke dag nieuwe technieken bij, ook in de beveiligingsbranche zijn er interessante technologieën te ontdekken.  Zo bestaat er nu, in het zelfde rijtje als biometrische toegangscontrole een nieuw systeem om nog veiliger in te kunnen loggen, bijvoorbeeld op een computer. Namelijk met uw hartslag. 

Hoe werkt het?

Biometrische toegangscontrole maakte al gebruik van persoonlijke lichaamskenmerken, nu is er een nieuwe manier om deze moeilijk te vervalsen kenmerken in te zetten, middels de hartslag. De hartslag is voor ieder persoon uniek en daardoor een uitstekende manier om toegang te bepalen.

 

De hartslag wordt gemeten met de Nymi; een armband met een hartslagmeter. De meter staat constant in contact met bij voorbeeld de computer en meet tegelijkertijd constant de hartslag. De armband dient dus te worden gedragen tijdens de toegangsperiode. Wanneer deze wordt afgedaan, of door een ander wordt omgedaan wordt de toegang verbroken.

 

De Nymi beschikt niet alleen over een hartslagmeter, maar ook een afstandmeter en bewegingsdetector. In de toekomst zal het systeem bijvoorbeeld auto’s kunnen openen wanneer er enkel naar toe gelopen wordt, of een tablet kan automatisch inloggen wanneer deze wordt opgepakt. Dit met de armband om natuurlijk.

 Hartslagmeter

Wanneer komt het op de markt?

Helaas is de armband nog in de fase van het prototype. De makers van Bionym zijn nog op zoek naar investeerders. De eerste vracht wordt echter in het voorjaar van 2014 verwacht. De armband kost 79 dollar voor de eerste 25 000 personen die er een reserveren. Daarna zal de armband 99 dollar kosten. 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging