Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Inbrakenpiek in Leuven en omgeving

Het aantal inbraken is de laatste weken sterk gestegen in Vlaanderen. Vooral in de omgeving van Leuven steeg het aantal inbraken fors. Politie laat weten dat het einde van het jaar bekend staat om een stijging in inbraken.  

Inbraken in Leuven

In de week tussen 14 en 20 oktober vonden er maar liefst 43 inbraken plaats in Leuven. Dit is het hoogste aantal dat de afgelopen vijf jaar werd geregistreerd. De twee weken ervoor lag het aantal inbraken ook al erg hoog, respectievelijk 40 en 34 inbraken vonden plaats. Al sinds september werd een stijging van het aantal inbraken gemeten volgens de Leuvense politie.

 Inbraak

Eindejaarsinbraken

De stijging heeft volgens de politie te maken met het korter worden van de dagen. Inbrekers kunnen langer ongezien in het donker hun gang gaan in de donkere manden rond de jaarwisseling. Daarnaast zijn de laatste maanden van het jaar een interessante periode voor inbrekers. Zij kunnen in deze periode gemakkelijker hun buit kwijt op de zwarte markt. Criminoloog Brice De Ruyver liet in het VTM-nieuws weten dat de vraag naar edele metalen rond het einde van het jaar stijgt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Toch ligt het niet alleen aan de kortere dagen en de vraag naar producten op de zwarte markt dat inbraken stijgen. Ook nalatigheid van bewoners speelt een grote rol. Zo konden een aantal inbraken in Leuven voorkomen worden door veiligheidsmaatregelen die genomen waren door bewoners. Andere inbraken konden gemakkelijk uitgevoerd worden door deuren die niet op slot waren of een raam dat open stond. De boodschap is dan ook: wees waakzaam. Beveilig uw woning zo goedmogelijk tegen inbraken.

 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging