Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Inbraakbeveiliging: met een goed gevoel op vakantie!

Het is weer volop zomer en u vertrekt wellicht op vakantie. Natuurlijk wilt u liever niet nadenken over de vervelende kanten van een reis, maar het is toch belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Tijdens de vakantieperiode neemt het aantal woninginbraken fors toe. Zorg dat u hier geen slachtoffer van wordt; zorg voor een goede inbraakbeveiliging, uw opties zijn zeer uitgebreid. 

Camerabeveiliging op afstand

Camerabeveiliging op afstand is niet enkel meer weggelegd voor bedrijven of instanties. Ook in uw woning kunt u camerabewaking installeren. Deze kunt u zelfs koppelen aan uw smartphone, tablet of laptop, waardoor u vanuit uw vakantiebestemming een oogje in het zeil kunt houden. Bij ongeregeldheden kunt u de politie inschakelen. U heeft een dergelijk systeem vanaf gemiddeld €250,-.

 

Alarmsystemen

Wilt u nog voor u op vakantie gaat een alarmsysteem laten plaatsen? Dat is een verstandig idee, het verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk. Voor informatie over de mogelijkheden op het gebied van inbraakbeveiliging kunt u het best informeren bij een installateur.

  • Het plaatsen van een inbraakbeveiligingssysteem met een alarm is een kwestie van maatwerk: zo speelt de grootte van uw woning een rol, maar het maakt ook uit of het bijvoorbeeld een vrijstaand huis of een rijtjeshuis betreft; 
  • Uw voorkeur en de grootte van uw woning hebben invloed op de termijn waarop het alarmsysteem kan worden geïnstalleerd.

De investering in een alarmsysteem levert u diverse voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een luid alarm schrikt inbrekers af, wat ervoor kan zorgen dat de schade bij inbraak beperkt blijft;
  • Bij de installatie van een alarm ontvangt u een raamsticker, waarmee u laat zien dat uw huis beschermd is. Dit heeft een preventieve werking;
  • U heeft de optie om gebruik te maken van de diensten van een meldkamer. Indien u hiervoor kiest, wordt bij inbraak direct de politie gewaarschuwd;
  • U voelt zich veiliger in huis en prettiger op vakantie, dankzij uw inbraakbeveiliging.

 Inbraakbeveiliging

Social media

Veel inbrekers houden tegenwoordig de social media in de gaten. Als u op Twitter of Facebook meldt dat u op reis gaat, is de kans aanwezig dat criminelen dit ook zullen lezen. Voor inbrekers is het vervolgens heel gemakkelijk om uw adres te achterhalen. Vermeld daarom nooit op sociale media dat u op reis gaat of bent.

 

Tips voor inbraakbeveiliging

Behalve het installeren van een alarmsysteem, zijn er meer manieren om inbraak te voorkomen. U kunt onder meer de volgende preventieve maatregelen treffen:

  • Gebruik tijdschakelaars;
  • Vervang de scharnieren van ramen en deuren voor scharnieren met dievenklauwen;
  • Gebruik verlichting met een bewegingssensor aan de buitenzijde van uw woning.
  • SDNA: dit is een stofje waarmee u uw waardevolle spullen kunt markeren. Onder een UV-licht wordt de stof zichtbaar. Het bevat een uniek DNA die is gekoppeld aan uw persoonlijke code, die weer aan uw gegevens is gekoppeld. Zo wordt de kans vergroot dat een gestolen goed zijn weg naar u terugvindt. Bovendien ontvangt u stickers die u op uw waardevolle spullen kunt plakken om inbrekers te laten zien dat u ze heeft beveiligd met SDNA;
Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging