Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Europese spionagebedrijven handelen met informatie

WikiLeaks heeft weer nieuwe documenten gepubliceerd over spionagebedrijven. Wie er wat dieper in duikt kan lezen dat de surveillancebranche internationale overheden faciliteert in het verkrijgen van verboden informatie. 

Handel in informatie

De internationale surveillance-industrie groeit in omzet en breidt hun mogelijkheden hiermee uit. Dit gaat vooral ten koste van burgers, bedrijven en instellingen. Overheden blijken steeds vaker IT-multinationals in te zetten voor spionage. Uit de informatie die klokkenluider Snowden naar buiten bracht blijkt dat deze IT-multinationals verkregen informatie doorspelen aan NSA, tegen geld.

Spionage

Geen wereldwijde privacy afspraken

Een woordvoerder van de Liga voor mensenrechten maakt duidelijk dat internationale multinationals vele mogelijkheden hebben op het gebied van spionage. Er bestaan namelijk geen wereldwijde afspraken voor privacy. Internationale multinationals spelen de verschillen in wetgeving tussen landen slim uit om informatie te verkrijgen.

Professionele spionnage

Naast IT-multinationals zijn er ook professionele bedrijven die zich specialiseren in spionage. Zij produceren software die zijn gericht op het onderscheppen van informatie. Ook deze bedrijven schijnen overheden in te zetten, volgens het WikiLeaks rapport van 4 september. Turkmenistan en Oman schijnen al rond de tafel te hebben gezet met de makers van de verschillende software. 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging