Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Biometrische sensoren onveilig

Vingerafdrukscanners, gezichtsherkenning en andere biometrische sensoren zijn vaak niet zo veilig als ze lijken. Deze conclusie wordt getrokken door het TABULA RASA-consortium die met hulp van de Europese Unie de biometrische beveiliging onderzocht. 

Eenvoudig te kraken

De biometrische beveiliging die steeds vaker wordt verwerkt in de nieuwste apparatuur, zoals de iPhone 5S, tablets en pc’s blijkt gemakkelijk te kraken. Gezichtsherkenning of een vingerafdrukscan zou de beveiliging moeten verhogen, maar dit is niet het geval zo concludeert het onderzoeksteam.

 

De werkgroep kreeg 4,4 miljoen euro subsidie van de Europese Unie voor het onderzoek. Zij werden gevraagd de bestaande systemen proberen te kraken. Dit lukt in sommige gevallen met bijvoorbeeld make-up of zelf een nep-vingerafdruk.

 Irisscan

Verbeterde software

Naast het onderzoek naar de gebreken van de biometrische beveiligingssystemen werd de onderzoekers ook gevraagd om oplossingen te ontwikkelen om de beveiligingsystemen te verbeteren. De ontwikkelingen zijn uitgewisseld met het bedrijfsleven. Wat er precies is verbeterd laten de onderzoekers niet weten. Ze laten wel weten dat gezichtsherkenning bijvoorbeeld verbeterd kan worden door ook het knipperen met de ogen toe te voegen aan de controle.

 

De verbeterde biometrische systemen zien tevens verbeterd op het gebied van snelheid. Dit zou voornamelijk van pas komen bij de snelle controle bij grensovergangen of op vliegvelden. 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging