Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Bewakingscamera met gezichtsherkenning

Knightscope, een Amerikaans bedrijf, werkt aan de ontwikkeling van een beveiligingsrobot. De robot zal ingezet kunnen worden voor de bewaking van bedrijven of scholen. De robot zal onder andere gezichtsherkenning mogelijk maken, maar beschikt tevens over vele andere technologieën.

Multifunctionele beveiligingsrobot

De Knightscope K5 Autonmous Data Machine combineert verschillende technische snufjes. Zo beschikt de camerarobot over GPS en een LIDAR 3D mappingtechnologie. Hiermee kan de positie van de robot worden bepaald. Daarnaast is de robot uitgerust met een 360 graden HD camera, een warmtecamera, een nachtcamera en een afstandmeter.

 

Het meest opvallende aan de camerarobot is echter de mogelijkheid tot gezichtsherkenning. Wanneer een gezicht niet herkend wordt kan er bijvoorbeeld alarm worden geslagen. Maar ook het gedrag van de persoon kan worden geanalyseerd.

Ten slotte wordt audio ook opgenomen en kunnen chemische stoffen worden gedetecteerd.

 Bewakingscamera

Kosten

De fabrikant belooft dat de kosten van de multifunctionele robot lager zullen liggen dan het minimumloon van een beveiligingsmedewerker. De robot zal ongeveer 6,25 dollar per uur kosten, daar waar een beveiligingsmedewerker in Amerika een minimumloon ontvangt van 7,50 dollar. 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging