Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Beveiliging met drones

We zien ze steeds meer, drones die videobeelden schieten vanuit de lucht. Documentairemakers maken er al gretig gebruik van, maar ook de politie van Gent schafte er een aan in april 2012. De drone kan vooral goed worden ingezet bij de beveiliging van evenementen, bij files en rampen. Is beveiliging met drones dan de toekomst?

Drone ideale beveiligingsapparatuur

Drones lijken het ideale materiaal om mee te beveiligen. Ze kunnen worden ingezet door politie, brandweer, maar ook op grote bedrijventerreinen bijvoorbeeld. Ze vliegen relatief geruisloos en kunnen scherpe overzichtsbeelden schieten. Toch is er een probleem. De wetgeving is in België nog niet vastgelegd en het wetsvoorstel beloofd niet veel goeds.

 Drone

Wetgeving drones

De op handen zijnde wetgeving die het commerciële gebruik van onbemande vliegtuigjes moet regelen blijft veel te beperkt om aan de economische noden van de sectoren de veiligheid te voldoen. Zo laat voorzitter van de Belgische belangenvereniging voor onbemande vliegtuigjes (BeUAS), Michael Maes, weten.

 

Er werd sinds 2012 veel energie gestoken in het opstellen van de wetgeving, door onder andere de belangenvereniging. Belgocontrol en Defensie kwamen later echter met eigen voorstellen en voorwaarden, wat het wetsvoorstel voor de sector zo goed al onbruikbaar maakte. Zo werden de maximale vlieghoogten ingeperkt van 152 meter naar 61 meter. Tevens mag er niet meer gevlogen worden in gecontroleerd luchtruim. Dit beslaat ongeveer een vijfde van het Belgische luchtruim, aldus Maes.

 

Het aankomende wetsvoorstel is slecht nieuws voor veel bedrijfjes binnen de sector zegt Maes. Hij hoopt op een positieve wending vanuit Europa, de EU is bezig met een Europese regelgeving voor drones, welke in 2017-2018 klaar moet zijn. 

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging