Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Betalen via gezichtsherkenning

Het Finse bedrijf Uniqul komt met het eerste betaalsysteem dat werkt via gezichtsherkenning. Het systeem koppelt gezichtsherkenning aan de bankgegevens van een persoon. Er kan middels dit systeem dus betaald worden door enkele seconden in een camera te kijken. Bankpassen en portemonnees zijn niet meer nodig. 

Hoe het werkt

Het systeem wordt beveiligd doormiddel van militaire algoritmes die binnen defensie worden gebruikt. Het betaalsysteem is zo ontwikkeld dat een betaling slechts enkele seconden duurt. De camera registreert de biometrische gegevens van de klant en deze hoeft enkel nog op een “OK-knop” op het scherm te drukken om de transactie compleet te maken. Een betaling zal volgens het Finse bedrijf nog maar 5 seconden hoeven te duren in plaats van 30.

Gezichtherkenning betaling

Kosten

Aan het systeem zitten wel enkele kosten voor de klant verbonden. Het bedrijf schat in dat de meeste mensen meestal in een bepaalde zone rondom het werk of huis betalingen verrichten. Hiervoor is de eerste betaaloptie bedoeld: 1 euro per maand voor een zone van 1 tot 2 kilometer doorsnee. De tweede optie is een specifieke stad, voor  2 euro per maand. De laatste optie is een wereldwijde dekking voor 7 euro per maand. 

 

Bron: www.uniqul.com

Begin met uw offerteaanvraag Beveiliging