Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Bestelwagens

Een bestelwagen is voor veel bedrijven dé bedrijfswagen bij uitstek. Misschien nog meer dan bij personenwagens is het model essentieel. Elk bedrijf heeft andere noden en behoeften als het over bestelwagens gaat. Groot, klein, zijdeuren, laadbak, zitplaatsen,....allemaal aspecten die bepalen welke bestelwagen u nodig heeft voor al uw professionele activiteiten. Wij zoeken voor u verschillende leveranciers van de bestelwagen die u nodig heeft. Binnen 48u ontvangt u van ons gratis meerdere offertes!

Kleinere bedrijfswagens zijn erg populair; zowel in de privésfeer als zakelijk wordt er veel in gereden. Het zijn doorgaans praktische auto’s die relatief goedkoop in aanschaf en zuinig qua verbruik zijn. Bedrijfsmatig zijn lichte bedrijfswagens met name handig voor bezorgdiensten, schilders, stukadoors en andere bedrijven die voldoende hebben aan een kleine laadruimte. Voor de aanschaf van een dergelijke bedrijfswagen heeft u verschillende opties. Deze opties worden hieronder uiteengezet.

Toepassing

Een lichte bedrijfswagen heeft doorgaans een kleine tot grote laadruimte. Hierdoor zijn ze ideaal voor bedrijven of personen die goederen vervoeren. Bedrijven als schilders, installateurs, hoveniersbedrijven etc. zullen gebruik kunnen maken van een licht bedrijfswagen.

 

Financiering

  • Kopen

Een lichte bedrijfswagen nieuw kopen levert vaak de minste rompslomp op en u bent er dan van verzekerd dat uw bedrijfswagen tiptop in orde is. Tevens bent u er met een nieuwe auto van verzekerd dat u twee jaar fabrieksgarantie heeft. Nadelen zijn de hogere aanschafprijs en de hogere verzekeringspremie die u moet betalen.

 

  • Leasen

U kunt ook een bedrijfswagen leasen. U heeft dan niet een grote uitgave in één keer, maar betaalt maandelijks een leasebedrag om de auto te mogen gebruiken. U heeft hierbij de keuze uit financial lease en operational lease. Het verschil is dat bij financial lease de bedrijfswagen op de balans van uw bedrijf komt te staan. Bij operational lease is dat niet het geval. Operational lease heeft als voordeel dat alle kosten met betrekking tot verzekeringen en reparaties ook afgedekt worden in het leasecontract.

 

  • Tweedehands

Een andere mogelijkheid is om uw bedrijfswagen tweedehands te kopen. De kosten liggen ten opzichte van een nieuwe bedrijfswagen dan een stuk lager. Een nadeel kan zijn dat u vaak geen garantie op de auto heeft. Als er iets niet in orde blijkt te zijn kort na aanschaf van de bedrijfswagen, dan zijn de risico’s, dus ook de kosten, doorgaans voor u.

 

  • Langdurig huren

Als u voor langere tijd een bestelwagen nodig heeft, maar u heeft deze niet structureel nodig, dan is het langdurig huren van het voertuig een optie. Veel verhuurbedrijven rekenen een lager dagtarief als u voor langere periode een auto of bestelbusje huurt.

 

  • Huurkoop

Bij het leasen van een bedrijfswagen heeft u de mogelijkheid om na de contractperiode het voertuig aan te schaffen. Bij huurkoop stelt u een contract op dat u verplicht uiteindelijk het voertuig aan te kopen. Huurkoop heeft vooral voordelen voor de verkoper, omdat de bedrijfswagen altijd als onderpand geldt. Het voertuig wordt pas uw eigendom nadat de laatste betaling is verricht. Bijkomend nadeel is dat u verplicht bent een allriskverzekering af te sluiten, waarbij de kosten voor uw rekening komen.

 

Een overzicht

Aankoop

Hoe werkt het?

De bedrijfswagen wordt zonder krediet aangeschaft.

Fiscaal

De wagen wordt opgenomen in de activa van het bedrijf. Hij kan over meerdere jaren worden afgeschreven.

Onderhoud

Voor uw rekening.

Verzekering

Voor uw rekening.

Voordelen

U heeft niet te maken met een lening en de kosten hiervan. De wagen is geheel van u.

Nadelen

U heeft een aankoopbedrag nodig.

Aankoop op afbetaling

Hoe werkt het?

De aankoop wordt gedaan op afbetaling. Maandelijks wordt er een deel van de wagen betaald, via een bank of kredietverstrekker.

Fiscaal

Net als bij een aankoop wordt de wagen opgenomen in de activa van het bedrijf. De lening wordt echter opgenomen in de passiva van het bedrijf.

Onderhoud

Voor uw rekening.

Verzekering

Voor uw rekening.

Voordelen

U kunt de inkomsten van uw bedrijf gebruiken voor andere uitgaven.

Nadelen

De rente kan hoog zijn.

Langdurig huren

Hoe werkt het?

De wagen wordt langdurig gehuurd voor een maandelijks bedrag. De wagen wordt geen eigendom, hij blijft altijd eigendom van het verhuurbedrijf. Er kan gebruik gemaakt worden van extra services. De huurtijd wordt meestal van te voren bepaald.

Fiscaal

Het maandelijkse huurtarief is aftrekbaar.

Onderhoud

Kan worden opgenomen in het contract.

Verzekering

Kan worden opgenomen in het contract.

Voordelen

U heeft controle over uw inkomsten en geld voor investeringen.

Nadelen

U dient zich te houden aan bepaalde kilometers, opgenomen in het contract. Anders riskeert u een boete.

Huurkoop

Hoe werkt het?

Het werkt op dezelfde manier als langdurig huren. Er is echter één verschil: u koopt de wagen aan het einde van de huurperiode voor tegen een vooraf afgesproken bedrag.

Fiscaal

Het maandelijkse huurtarief is aftrekbaar.

Onderhoud

Kan worden opgenomen in het contract.

Verzekering

Kan worden opgenomen in het contract.

Voordelen

U heeft controle over uw inkomsten en geld voor investeringen.

Nadelen

U moet de contractperiode uitzitten. Deze maandelijkse kosten kunnen nadelig zijn voor uw investeringen.

 

 

Fiscale wetgeving

Uw keuze van bekostiging van uw lichte bedrijfswagen is tevens van invloed op de fiscale wet- en regelgeving waar u mee te maken krijgt. Als u een bedrijfswagen aankoopt, dan kunt u de btw terugkrijgen via de belasting. Ondernemers hebben het voordeel bij het aanschaffen van een lichte bedrijfswagen dat er geen BPM betaald hoeft te worden. Dat betreft een fiscale regeling die de overheid heeft ingevoerd voor kleine bedrijfswagens. Bij het leasen van een bedrijfswagen gelden weer andere fiscale regelingen. Voordat u besluit een bedrijfswagen aan te schaffen doet u er verstandig aan om goed na te gaan welke fiscale regelingen van toepassing zijn op de aanschafvorm.

Begin met uw offerteaanvraag Bestelwagens