Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Bedrijfsgeschenken

Wilt u uw trouwste klanten op een persoonlijke manier bedanken, uw medewerkers belonen voor hun prestaties of uw werknemers stimuleren? Bied hen een relatiegeschenk aan!

U weet ongetwijfeld hoe belangrijk marketingcampagnes en gerichte publiciteit voor uw onderneming is. Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe efficiënt relatiegeschenken en promotieartikelen kunnen werken?

Relatiegeschenken 

Relatiegeschenken en promotiemateriaal

Een relatiegeschenk verstevigt onder andere  de goede relatie met uw klanten of zakenrelaties en geeft blijk van uw appreciatie; Het beloont de inzet van medewerkers.  In principe draagt een relatiegeschenk nooit de naam of het logo van uw bedrijf.

 

Promotieartikelen zijn meestal kleine gadgets die altijd uw naam of logo vermelden, en in (relatief) grote aantallen verspreid worden met de bedoeling publiciteit te maken voor uw onderneming.

 

Relatiegeschenken en fiscale voordelen

  • De kostprijs van relatiegeschenken die minder kosten dan € 125 is 50% aftrekbaar.
  • De BTW erop is 100% aftrekbaar als de kostprijs lager is dan € 50 exclusief BTW. Wanneer de kostprijs hoger is dan € 50, dan is de BTW niet aftrekbaar.
  • Als het relatiegeschenk bestaat uit een pakket van goedkope afzonderlijke artikelen, telt de totaalprijs van het pakket.
  • BTW op tabak en sterke dranken (+ 22°) is nooit aftrekbaar.
  • Geschenken die meer kosten dan € 125 moeten vermeld worden op de fiche 281.50 van de klant. U recupereert fiscaal een deel van de kosten, maar de klant wordt erop belast.

 

  • Als de aankoopprijs van promotieartikelen lager is dan € 50, dan is het bedrag 100% fiscaal aftrekbaar.
  • De BTW erop is 100% aftrekbaar als de kostprijs onder € 50 blijft exclusief BTW en anders is ze niet aftrekbaar.

 

De keuze van een relatiegeschenk

Bepaal vooraf goed welke doelgroep u wilt bereiken en wat de doelstelling van het relatiegeschenk moet zijn. Alleszins moet het geschenk de klant telkens wanneer hij het gebruikt of ziet aan uw bedrijf herinneren! Het is belangrijk dat u een idee heeft van hoe groot en hoe duur het geschenk mag zijn. Welke oplage heeft u nodig? Hoe meer stuks, hoe goedkoper de stukprijs, maar misschien kiest u liever voor elke gelegenheid telkens een ander artikel (Pasen is Kerstmis niet!). Kies niet onbezonnen uit een catalogus of online – laat u voorbeelden of stalen bezorgen.

 

Wat zijn de populairste relatiegeschenken?

Uiteraard hangt de keuze van een relatiegeschenk  af van uw doelgroep:

Een vrouwelijke doelgroep apprecieert misschien meer iets uit het wellness-of lifestyle-aanbod (verzorgingsproducten, parfum, keukenaccessoires of pralines). De klassiekers in de mannenwereld zijn nog altijd wijnpakketten, champagnekoelers, kurkentrekkers, gereedschapsets, auto-accessoires..

Neutrale toppers blijven balpennen, liefst gekoppeld aan exclusieve merknamen, mooie agenda’s of portfolio’s, kalenders, USB-sticks enzovoort.

Begin met uw offerteaanvraag Bedrijfsgeschenken