Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Autoverzekeringen

U zoekt een autoverzekering voor uw bedrijfswagen(s)? Of het nu al dan niet om een omnium autoverzekering gaat, iedere verzekeringsmaatschappij zal proberen uw premie zo hoog mogelijk te krijgen omdat ze op die manier uiteraard het meeste geld verdienen. De premie van uw autoverzekering wordt bepaald door meerdere factoren. Bijvoorbeeld het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, wat voor auto u heeft en waar uw onderneming gevestigd is. Aan het stuur van uw wagen bent u nooit veilig voor een ongeval en dat kan zware financiële gevolgen hebben. Voor uw autoverzekering zoekt u dan natuurlijk een optimale prijs-kwaliteitsverhouding, met een aantrekkelijke premie en tal van voordelen die u de beste dekking bieden.

Hoewel statistieken aangeven dat er nog zeker 100.000 voertuigen onverzekerd de wegen onveilig maken in België is een autoverzekering in alle landen van de Europese Unie verplicht. In België en Nederland specifieert de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) deze verplichtingen.

 autoverzekering

Verplichte BA-autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid)

Deze polis dekt stoffelijke en lichamelijke schade aan derden bij ongeval, of u fout zit of niet. Schade aan uw eigen voertuig wordt echter niet vergoed door deze verzekering.

 

Mini-Omnium of Full Omnium

Beide polissen houden een BA-verzekering in, aangevuld met verzekering glasbreuk, brand en diefstal. Deze verzekering vergoedt ook schade aan uw eigen voertuig als u zelf in de fout gaat.

Een mini, klein of partiële omnium (ook bekend als WA) wordt aangeraden voor voertuigen ouder dan 4 jaar of tweedehandswagens. Voor nieuwe wagens of auto’s waarvoor u een lening afbetaalt neemt u best een full, groot of complete omnium (ook wel all Risk genoemd).

 

Optionele aanvullende verzekeringen

  • Glasbreuk, brand, diefstal:

U kan zich hiervoor telkens apart verzekeren. Bij brand en diefstal is er altijd een vrijstelling, bij glasbreuk niet altijd. Glasbreuk dekt soms ook schade aan spiegels en lichten.

  • Juridische bijstand:

Deze verzekering kan u heel wat leed besparen bij ongevallen waarbij niet duidelijk is wie aansprakelijk is, bij tegenstrijdige verklaringen, bij dronkenschap, in het buitenland, bij een tegenpartij zonder verzekering, etc.

  • Bijstandsverzekering (pechverhelping):

Bij pech wordt u onmiddellijk uit de nood geholpen met een depannagedienst. Uw auto wordt getakeld tot aan de dichtstbijzijnde garage. Bij een bijstandsverzekering kunt u opteren voor een vervangwagen. Ook kiest u voor dekking in België en/of het buitenland.

  • Verzekering bestuurder:

Een BA- of omniumverzekering dekt enkel stoffelijke schade voor uw eigen voertuig. Hiermee kan u zich indekken voor persoonlijke lichamelijke schade.

 

Alle bovenvermelde verzekeringen gelden zowel voor particulieren als voor bedrijven, maar bedrijven met meerdere bedrijfswagens kunnen hun hele wagenpark laten verzekeren. Uw verzekeringsmakelaar beschikt over standaard- en maatcontracten voor personenwagens, lichte en zware vrachtwagens.

 

Als bedrijf wordt u beslist aangeraden om uw basispolis uit te breiden met de hiervoor genoemde aanvullende opties, maar u krijgt vaak extra service als logistieke bijstand, hulp bij het zoeken van herstellingsbedrijven en dergelijke. Ook kunt u de bedrijfsgoederen die u vervoert extra verzekeren.

 

Bonus/Malus

Sedert 2004 is het in Europa verboden om tarieven te koppelen aan een bepaalde schaal. Dit systeem waarmee bestuurders met weinig ongevallen beloond werden met goedkopere premies en chauffeurs met een historie van ongevallen gestraft met hoogoplopende premies bestaat officieel niet meer.

Toch hanteren verzekeringsmaatschappijen het systeem nog onder een ‘verdoken’ vorm. Ze gebruiken nu ‘jokers’ of een ‘schadeattest’ waarmee ze ongevallen van een bestuurder van de voorbije 5 jaar registreren.

 

Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds (GMWF)

Deze instelling vergoedt slachtoffers betrokken bij ongevallen met niet-verzekerden of vluchtmisdrijf. Dit mag u niet in de verleiding brengen om zelf geen verzekering te nemen: hierop staan zware boetes en veroordelingen!

Bij wie sluit u een verzekering af en wat kost het?

Verzekeringsmaatschappijen/-makelaars, banken en pechdienst-bedrijven bieden u tal van mogelijkheden aan. Banken accepteren u meestal enkel als u al klant van de bank bent. De prijs wordt bepaald in functie van een aantal criteria:

  • Leeftijd
  • Listing van ongevallen
  • Type wagen (hoe groter het vermogen, hoe groter het risico, dus hoe duurder)
  • Woonplaats (stad of platteland – van of naar het werk…)
  • Aantal kilometers per jaar.

 

Om een exacte prijs te kennen kunt u natuurlijk een offerte aanvragen om u zo goed mogelijk voor te laten lichten.

Begin met uw offerteaanvraag Autoverzekeringen