Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

email newslettering wetgeving

Vraag gesteld door Tom Nulens
Vraag

Beste, Wij willen een blog/magazine platform lanceren en denken eraan een lijst emailadressen aan te kopen die past in onze doelgroep. Wij vragen ons echter af wat er mogelijk en wettelijk is inzake email versturen. Maw, wanneer wordt dit spam en wanneer is het toegelaten. Indien wij een email adressenbestand aankopen, mogen wij dan tweewekelijks een relevante emailing doen naar deze mensen? Mits zij kunnen uitschrijven uiteraard. Graag uw advies hieromtrent Mvg, Tom Nulens Weldon magazines

Antwoord van Ferdinand Bruyland

Beste Tom Nulens,

Bij het versturen van emailcampagnes dient u inderdaad rekening te houden met de privacywetgeving die in België van kracht is. Aan het verzenden van commerciële mailings zijn dan ook bepaalde wetten verbonden. Voor meer informatie wil ik u verwijzen naar het artikel Adresbestand: wetgeving, uit onze informatiegids. 

U kunt tevens informatie inwinnen bij leveranciers van adressenbestanden. U kunt via het volgende formulier meerdere offertes aanvragen bij verschillende leveranciers van adressenbestanden. Zij kunnen u begeleiden bij het versturen van uw mailingcampagnes en de wetgeving die hierbij komt kijken. Deze aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. 

 

Companeo : Adressenbestanden: offertes vergelijken