OFFERTES MAALTIJDCHEQUES VOOR BEDRIJVENVraag online uw gratis offertes aan voor het gebruik van maaltijdcheques
OFFERTES MAALTIJDCHEQUES VOOR BEDRIJVEN
Vraag online uw gratis offertes aan voor het gebruik van maaltijdcheques
Cheques, kaart of smartphone, diensten, voordelen…
Vergelijk de verschillende oplossingen!
Cheques, kaart of smartphone, diensten, voordelen…Vergelijk de verschillende oplossingen!

Fiscale voordelen van de maaltijdcheques

Leestijd: 1 min

Het toekennen van maaltijdcheques aan werknemers in plaats van een loonsverhoging, kan bedrijven een flinke besparing opleveren. Het feit dat we in België hoge sociale lasten en belastingen betalen, zorgt ervoor dat steeds meer bedrijfsleiders op zoek gaan naar alternatieven. En ook de werknemers zelf zijn blij met deze oplossingen, want uiteraard is ook voor hen het betalen van hoge belastingen niet aangenaam.

Op maaltijdcheques betaalt men geen RSZ en geen personenbelasting

Maaltijdcheques zijn zowel voor werkgevers als werknemers fiscaal zeer voordelig omdat ze niet belast worden via de RSZ of via de personenbelasting. Dit geldt uiteraard alleen wanneer aan een aantal specifieke voorwaarden is voldaan. Ook moet u als bedrijfsleider rekening houden met het feit dat de werkgeversbijdrage voor de maaltijdcheques niet fiscaal aftrekbaar is.

Extra bedrijfswinst door toekenning maaltijdcheques

Wanneer men in plaats van voor een loonsverhoging kiest voor de toekenning van maaltijdcheques of voor een verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques, dan kan men op jaarbasis heel wat extra winst boeken.

TR_fisc

Een tabel maakt veel duidelijk

 

Totale kost aan het bedrijf door de opslag

Netto werknemer

Bedrag loonsverhoging

100  euro bruto

185,67  euro

67,75 euro

Bedrag aan maaltijdcheques

100 euro bruto

100,00  euro

100 euro

Maaltijdcheques zijn beduidend voordeliger voor zowel werkgever als werknemer

Fiscale voordelen voor de werknemer

Ook voor werknemers is het ontvangen van maaltijdcheques een mooi voordeel. Ze worden er niet op belast in hun personenbelasting en het bedrag dat men dus bruto ontvangt is tegelijk ook het netto eindbedrag. Bij een loonsverhoging via het brutoloon betalen werknemers nog heel wat lasten zodat ze in veel gevallen aan het einde van de rit soms maar de helft overhouden van hun bruto opslag. Niet motiverend voor beide partijen, dus maaltijdcheques zijn hier de geknipte oplossing.